Over de prijs

Voordat u uw trap laat renoveren is het prettig om te weten wat de kosten van een traprenovatie zijn. Natuurlijk is de prijs van een traprenovatie afhankelijk van een aantal factoren, maar we geven u graag een zo goed mogelijke indicatie, zodat u van tevoren weet wat u kunt verwachten.

Bij Eiken Trap Renovatie bekleden we uw trap met eikenhout. Onze traprenovatie prijzen zijn dan ook enkel gebaseerd op een renovatie met hout. De prijzen zijn altijd inclusief antisliprubbers, montage en hardwax olie en exclusief btw. We berekenen de prijs voor de traprenovatie onder andere op basis van het aantal traptreden, maar ook het aantal draaien die in de trap zitten zijn bepalend voor de totaalprijs. In het overzicht hieronder vindt u de prijzen van een traprenovatie door ETR.

Op deze pagina geven we u een indicatie van wat een traprenovatie kost, maar de exacte kosten van de traprenovatie zijn geheel afhankelijk van uw wensen en de eigenschappen van de trap. We nodigen u dan ook graag uit voor een vrijblijvende kennismaking in onze showroom. Daar bekijkt u de diverse voorbeelden en kunnen we de mogelijkheden bespreken. We komen daarnaast graag bij u langs om de trap te bekijken. Op basis van uw wensen en de kenmerken van de trap, berekenen we direct een prijs, zodat u precies weet wat uw traprenovatie gaat kosten.

Wilt u liever eerst meer informatie over de kosten van de traprenovatie? Bij ons vraagt u eenvoudig online een vrijblijvende offerte aan. U heeft de offerte al binnen één uur in uw mailbox. De exacte prijzen wijken nooit meer dan 10% af van de offerte in de mail. Heeft u vragen over de offerte? Neem dan gerust contact met ons op.

Kosten

 • € 90,00

  Bekleden gesloten trap incl. antisliprubber, montage en hardwax olie (multiplank), per trede

 • € 95,00

  Bekleden gesloten trap incl. antisliprubber, montage en hardwax olie (massief knoestvrij), per trede

 • € 19,50

  Per stootbord in kleur, incl. montage

 • € 130,00

  Bekleden open trap rondom incl. antisliprubber, montage en hardwax olie (multiplank), per trede

 • € 135,00

  Bekleden open trap rondom, per trede, incl. antisliprubber, montage en hardwax olie (massief knoestvrij)

 • € 45,00

  Bekleden van wangen (zijkant van de trap), per trede

 • € 50,00

  Extra kosten draai in de trap, per draai

 • € 90,00

  Bekleden van een bordes middenin de trap tot 1m2

 • Bovenstaande prijzen zijn exclusief BTW.
  Bovenstaande prijzen zijn exclusief BTW.

Traprenovatie prijzen gesloten trap

Zoals u in het kostenoverzicht ziet, verschillen de prijzen voor een renovatie van een open en een gesloten trap van elkaar. Een gesloten trap wil zeggen dat de ruimte onder de traptrede dicht is gemaakt met een stootbord. De renovatiekosten van een gesloten trap zijn over het algemeen lager dan die van een open trap. Dit is simpelweg omdat er bij het bekleden van een dichte trap minder materiaal nodig is dan bij een open trap. Een dichte trap heeft wel stootborden, die we voor € 19,50 per stootbord bekleden met een door u gewenste kleur.

Prijsvoorbeeld renovatie dichte trap

Als we uitgaan van een gemiddelde dichte trap met 13 treden en één draai, komen we uit op de volgende berekening:

€ 95,- (bekleden gesloten trap, massief noestvrij) x 13 (gemiddeld aantal treden) = € 1.235,-
€ 19,50 (stootbord bekleden) x 13 (gemiddeld aantal treden) = € 253,50
€ 45,- (zijkant van de trap bekleden) x 13 (gemiddeld aantal treden) = € 585,-
€ 50,- (draai in de trap) x 1 = € 50,-

Totale kosten traprenovatie gesloten trap (€ 1.170,- + € 253,50 + € 585,- + € 50,-) = € 2.123,50 excl. btw.

Traprenovatie open trap kosten

Bij een open trap, de naam zegt het al, zijn de gedeeltes onder de traptreden open. Er zijn bij een open trap dus geen stootborden aanwezig, maar u kunt tussen de traptreden doorkijken. Bij een traprenovatie worden de volledige treden bekleed. Dit is dan ook de reden dat de kosten voor het bekleden van een open trap per trede hoger zijn dan bij een gesloten trap. Een voordeel is wel dat er geen kosten bijkomen voor het bekleden van de stootborden.

Prijsvoorbeeld renovatie open trap

Ook voor een open trap hebben we voor u een prijsvoorbeeld gemaakt. We gaan hierbij uit van een gemiddelde open trap met 13 treden en één draai:

€ 130,- (bekleden open trap, multiplank knoestvrij) x 13 (gemiddeld aantal treden) = € 1.690,-
€ 50,- (draai in de trap) x 1 = € 50,-

Totale kosten traprenovatie open trap (€ 1690,- + € 50,-) = € 1.740,- excl. btw.